Begeleide terugkeer

Terug naar huis, maar wél veilig

Geweld in relaties komt veel vaker voor dan mensen denken. Iedereen kan ermee te maken krijgen en iedereen wil dat het stopt. Maar in de praktijk houdt geweld bijna nooit vanzelf op. Begeleiding is nodig.

Begeleide terugkeer is bedoeld voor vrouwen die willen dat het geweld stopt, maar die ook  hun relatie willen voortzetten. Vrouwenopvang Rosa Manus biedt hulp bij het stoppen van lichamelijk geweld in de relatie en bij het leren omgaan met ruzies en conflicten. Een hulpverleenster zoekt samen met u en uw partner naar andere manieren om conflicten op te lossen.

Eerst gaat de hulpverleenster afzonderlijk met u en uw partner in gesprek. In deze gesprekken onderzoeken we in hoeverre u en uw partner gemotiveerd zijn om de relatie voort te zetten en het geweld te stoppen. Daarna volgen gezamenlijke gesprekken met u beiden. Dit kunnen vijf tot acht gesprekken zijn. Kinderen, familie of anderen in de directe omgeving kunnen hierbij betrokken worden.

Het is belangrijk dat u beiden open en eerlijk bent over het geweld en de oplossingen.

De folder ‘Begeleide terugkeer’ kunt u hier downloaden.

 

Hoe kunt u ons bereiken?

Op werkdagen kunt u bellen tussen 09.00 en 17.00 uur naar 071 573 08 70. Voor informatie kunt u vragen naar het team ambulante hulpverlening. Voor aanmelding naar het bureau intake en advies.