Stages

Vrouwenopvang Rosa Manus biedt opvang, hulpverlening en begeleiding aan slachtoffers (met name vrouwen en kinderen) van huiselijk geweld en/of geweld in afhankelijkheidsrelaties. Dit doen we zowel in een opvanglocatie in Leiden als ambulant. Daarbij is onze eerste zorg veiligheid voor betrokkenen. Met de cliënt werken wij verder aan oplossingen voor een toekomst zonder geweld.

Vrouwenopvang Rosa Manus biedt stagemogelijkheden aan:

  • 3e jaars  HBO-ers die 4 dagen in de week aan de slag willen als hulpverlener.
  • HBO-ers die hun stage willen splitsen in 2 stages van 5 maanden kunnen bij ons alléén stage lopen op de afdeling maatschappelijk werk.
  • 3e jaars HBO-er  die 4 dagen in de week aan de slag wil als maatschappelijk werker (5 maanden) gecombineerd met hulpverlener afdeling ambulant (5 maanden).
  • laatste jaars MBO-ers 4 die aan de slag willen als woonbegeleider voor het liefst 3 dagen per week of anders 2 dagen in de week aangevuld met 1 dag in de 3 weken op zaterdag of zondag.
  • Laatste jaars MBO-er 4 die aan de slag wil op onze interne kinderopvang (5 ochtenden) en activiteiten aanbieden voor kinderen en moeder en kinderen.

Wij bieden een stagevergoeding van € 150,- bruto per maand op basis van 32 uur stage per week voor zowel MBO-ers als HBO-ers.

Stageplekken

Voor het schooljaar 2018/2019 hebben wij geen stageplekken meer beschikbaar.