Nieuws

Circusworkshop voor de kinderen van Rosa Manus

Dankzij een bijdrage van het H.L. Druckerfonds zijn de kinderen, die bij Rosa Manus verblijven op 20 oktober naar een circusworkshop van circus Miloco in Leiden geweest.
Het was een erg leuke ervaring voor de kinderen. Zij hebben genoten en aan het eind van de workshop vol trots en enthousiasme hun geleerde trucs laten zien.
Hartelijk dank H.L. Druckerfonds.

 


Onze wens bij Rabo ClubSupport is genomineerd!!

Rosa Manus doet dit jaar weer mee met Rabo ClubSupport 2021 en daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Om voor een donatie in aanmerking te komen hebben wij wel jullie hulp nodig dus tijd om campagne te voeren!! Jouw stem is geld waard!!

Wat is onze wens?
De kinderopvang heeft behoefte aan diverse spullen zoals een kinderstoel, stoelverkleiners, sleepkleden, boxkleed enz. Bij de kinderhulpverlening is er behoefte aan creatieve materialen voor de beeldende therapie en kleine basismuziekinstrumenten voor muziekbegeleiding. Dit bevordert de stabiliteit en de verwerking van traumaklachten. Maar ook is behoefte aan foam speelblokken t.b.v. de grove motoriek en beweging.

Hoe kan je ons helpen?
Leden van de Rabobank Leiden-Katwijk kunnen vanaf 4 oktober hun stem uitbrengen.. Je mag 3 stemmen uitbrengen op 3 verschillende deelnemende verenigingen en stichtingen. Stemmen kan tot en met 25 oktober 2021.

Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport
Vraag ook je vrienden, familie en buren om op Rosa Manus te stemmen.
Voor meer informatie: https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport

Wat is Rabobank ClubSupport?
Rabo ClubSupport biedt kennis, haar netwerk en financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst.


Feestelijke opening ontspanningsruimte VO Rosa Manus

Op maandag 20 september is op feestelijke wijze de opgeknapte ontspanningsruimte geopend. In deze ruimte vinden o.a. sportlessen plaats voor de vrouwen, die bij Rosa Manus verblijven, en dankzij een gulle gift van DICA in Leiden (DICA maakt de kwaliteit van zorg inzichtelijk met betrouwbare vergelijkingen en analyses) kon de ontspanningsruimte worden opgeknapt.
Begin van dit jaar heeft Rosa Manus van Fonds 1818 geld gekregen voor de aanschaf van sportmaterialen en dankzij Stichting Vrienden van Rosa Manus wordt op professionele wijze de sportlessen aan de vrouwen aangeboden.
Hartelijk dank aan iedereen die aan dit mooie project heeft bijdragen!!


Sleutelstad Leiden interviewt Paula van den Boom

Leiden, 2 september 2021

Sleutelstad Leiden interviewt Paula van den Boom, de nieuwe directeur-bestuurder van Vrouwenopvang Rosa Manus per 1 juli 2021.

Lees én luister hier naar het artikel/interview.

 


Expeditie Heppie/Het Vergeten Kind

Op donderdag 19 augustus zijn de kinderen van Rosa Manus op Expeditie Heppie geweest, georganiseerd door Het Vergeten Kind. 
Het was een top dag! In de vroege ochtend vertrokken de kinderen en hun begeleiders om op reis te gaan. Eerst werd het eiland Madagaskar aangedaan met o.a. een djembé workshop, waar ze een glitter tattoo kregen en een echte slang konden aaien. Daarna gingen ze naar Ibiza met een heus optreden van Kinderen voor Kinderen. Tot slot bezochten ze Antarctica waar een mega grote glijbaan was en waar allerlei proefjes werden gedaan. Voldaan en met een goed gevulde goodiebag gingen de kinderen weer huiswaarts.

Hartelijk dank Het Vergeten Kind voor deze onvergetelijke dag!


Goochelaar Matthias bij Rosa Manus

Vrijdag 6 augustus is goochelaar Matthias bij Rosa Manus langs geweest om een voorstelling voor de kinderen te geven.
Het was een geweldige middag! De kinderen (maar ook de moeders) waren super enthousiast en gingen helemaal op in de spannende voorstelling van de goochelaar. Elk kind kwam aan de beurt om de goochelaar te assisteren en zij bleken zelf ook te kunnen goochelen!!
Tot slot mocht ieder kind een ballondier uitkiezen die de goochelaar voor de kinderen maakte.
We hebben de goochelaar en natuurlijk al zijn assistenten hartelijk bedankt voor de super leuke middag.

 


Nieuwe computers voor de opvangklas en de huiswerkkamer

Dankzij een gulle gift van Chalant-ICT, een automatiseerder voor het midden- en kleinbedrijf in Zoeterwoude, beschikt de huiswerkkamer weer over één en de opvangklas van Rosa Manus over drie nieuwe, goedwerkende computers. Belangrijk in deze tijd waarin kinderen voor school vaak digitaal opdrachten/huiswerk moeten doen.
Hartelijk dank Chalant!!


Zomerkamp voor vrouwen en kinderen in de opvang

Dankzij een bijdrage van Fonds 1818 en Stichting Kinderpostzegels maar ook dankzij Stichting Vrienden van Rosa Manus en de inzet van medewerkers en (collega)vrijwilligers zijn de vrouwen en kinderen in de opvang ook dit jaar op kamp geweest.
Van 20 t/m 23 juli verbleven zij op een schitterende groepsaccommodatie met o.a. een speel- en zwemvijver, een speeltuin, een kinderboerderij en een voetbalveld. Dagelijks werden leuke activiteiten ondernomen maar ook werd er geluierd als daar behoefte aan was.
Een onvergetelijke vakantie van onschatbare waarde waar de vrouwen en kinderen maar ook de begeleiding ontzettend van hebben genoten.

Ontspanning door sport, spel en natuur is belangrijk voor de vrouwen en kinderen die te maken hebben met trauma’s en hoge stresslevels. Ze kunnen even hun zorgen vergeten en met andere leuke dingen bezig zijn. Ze beleven gezamenlijk als gezin positieve ervaringen hetgeen belangrijk is voor hechting tussen moeder en kind. Een zomerkamp helpt de vrouwen en kinderen op een andere manier met hun verwerkingsproces van huiselijk geweld.

Wij danken Fonds 1818, Stichting Kinderpostzegels en Stichting Vrienden van Rosa Manus die dit zomerkamp mogelijk hebben gemaakt!

 

 


Stichting Vrienden van Rosa Manus ontvangt cheque van € 50,- van studievereniging Itiwana

Met een kledinginzamelactie en een cakesale heeft studievereniging Itiwana € 50,- opgehaald voor de vrouwen en kinderen van Rosa Manus. Dank jullie wel voor jullie betrokkenheid en mooie initiatief!
Op de foto overhandigen Thirza van ‘t Rood en Floor Niemans van Culturele Antropologie studievereniging Itiwana de cheque aan directeur-bestuurder Ernie van Dooren van Rosa Manus.


Vrouwen sporten in Rosa Manus dankzij donatie van Fonds 1818 voor sportartikelen

Begin van dit jaar is in Rosa Manus gestart met het geven van sportlessen aan de vrouwen die bij ons verblijven. In juni is gestart met het geven van bokslessen aan de vrouwen en kinderen. Dankzij een donatie van € 1.750,- van Fonds 1818 konden wij goede sport- en boksmaterialen aanschaffen.
Het geven van sportlessen heeft veel meerwaarde voor de vrouwen zoals een gezondere levensstijl,  beter omgaan met stress, het vergroten van het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van de vrouwen.
Hartelijk dank Fonds 1818 voor deze mooie donatie!