Nieuws

Onze wens bij Rabo ClubSupport 2022 is genomineerd dus tijd om actie te voeren!

Rosa Manus doet ook dit jaar weer mee met Rabo ClubSupport 2022. Om voor een donatie in aanmerking te komen, hebben wij wel jullie hulp nodig dus tijd om campagne te voeren!! Jouw stem is geld waard!!

Wat is onze wens?
De kinderopvang heeft behoefte aan diverse spullen zoals een kinderstoel, een stoelverkleiner en een boxkleed.
Voor de drie balkons is behoefte aan stevige banken en prullenbakken.

Hoe kan je ons helpen?
Leden van de Rabobank Leiden-Katwijk kunnen vanaf 5 september hun stem uitbrengen. Je mag als lid 3 stemmen uitbrengen op 3 verschillende deelnemende verenigingen en stichtingen. Stemmen kan tot en met 27 september 2022.

Stem direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport.
Vraag ook je vrienden, familie en buren op Rosa Manus te stemmen.
We kunnen alle stemmen goed gebruiken!

Voor meer informatie: https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport.

Wat is Rabo ClubSupport?
Rabo ClubSupport helpt met kennis, netwerk en geld om ambities van clubs en verenigingen te realiseren. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst!

 


Circusworkshop voor de kinderen in de opvang dankzij het H.L. Druckerfonds

Op 17 augustus zijn de kinderen naar een circusworkshop van Miloco in Leiden geweest. Ieder kind had zijn/haar eigen talent. Er was een ware spiderman die zich wurmde in de lakens, een balletdanseres op de grote bal, een daverend diaboloduo en een bewonderenswaardige fietskoningin. Aan het eind van de workshop mochten de kinderen hun kunstjes aan hun moeders laten zien. Een workshop die voor herhaling vatbaar is!

Hartelijk dank H.L. Druckerfonds voor het mogelijk maken van deze workshop.


Leids Dames Dispuut Penelope overhandigt cheque aan Stichting Vrienden van Rosa Manus

Op 20 juli mocht Marlies Haazebroek van Stichting Vrienden van Rosa Manus (in het midden op de foto) een cheque in ontvangst nemen van Lorena en Milou van het Leids Dames Dispuut Penelope.
Zij hebben het geld opgehaald bij leden van het Leids Dames Dispuut.
Een mooi gebaar. Hartelijk dank!!


Heppie Tour Bus bij VO Rosa Manus

Op zondag 12 juni 2022 kwam de Heppie Tour Bus van Het Vergeten Kind bij Rosa Manus voorrijden en mochten alle cliënten en kinderen mee voor een onvergetelijke theatermiddag. 

Een bus vol met kinderen en vrouwen ging op weg naar het Gooiland Theater Hilversum. Er is volop genoten van de musical Belle & het Beest. De kinderen kregen een rugzak vol met lekkers, drinken en een doe-boek. Vervolgens ging iedereen de grote zaal in waar de lichten uitgingen en de de musical begon. Het was grappig en soms ook een beetje spannend maar gelukkig kwam het allemaal goed. Aan het eind mocht men zelfs op de foto met alle spelers! Moe van alle indrukken maar met een fijn gevoel vertrok iedereen aan het eind van de middag met de bus weer richting Leiden. 

Hartelijk dank Het Vergeten Kind!


Feestelijke uitreiking certificaten voor deelnemers training De Nieuwe Toekomst

Op 27 juni is de training van de Nieuwe Toekomst feestelijk afgesloten. In aanwezigheid van de coaches, projectleider, trainer en directie van De Zijl Bedrijven (DZB) en Rosa Manus hebben de deelnemers hun certificaat in ontvangst mogen nemen.

Het spreekwoordelijke stokje is nu overgedragen aan de vrijwillige coaches die aan de slag gaan met de deelnemers om hun doelen te bereiken. Gefeliciteerd en succes allen!


1 juni Internationale Dag van de Ouders

De Internationale Dag van de Ouders wordt elk jaar op 1 juni gevierd. De dag werd in 2012 door de Algemene Vergadering van de VN uitgeroepen met resolutie A/RES/66/292 en eert ouders in de hele wereld.

Deze dag biedt de mogelijkheid om alle ouders in alle delen van de wereld te waarderen voor hun onbaatzuchtige inzet voor kinderen en hun levenslange opoffering om deze relatie te koesteren.

De Algemene Vergadering heeft in haar resolutie ook opgemerkt dat het gezin de hoofdverantwoordelijkheid draagt voor de zorg voor en de bescherming van kinderen en dat kinderen, voor de volledige en harmonieuze ontwikkeling van hun persoonlijkheid moeten opgroeien in een familiale omgeving, in een sfeer van geluk, liefde en begrip.

In de resolutie wordt de rol van ouders bij het opvoeden van kinderen erkend en wordt de lidstaten verzocht de dag in volwaardig partnerschap met het maatschappelijk middenveld te vieren, waarbij met name jongeren en kinderen worden betrokken.

https://www.un.org/en/observances/parents-day

 


Singelloop Leiden

Op vrijdag 22 april hebben zes lopers namens Vrouwenopvang Rosa Manus mee gedaan met de Singelloop Leiden: een route van 6,3 km over de Leidse singels (rechts op de foto: Jos Hemelaar van Stichting Vrienden van Rosa Manus, die de lopers heeft aangemoedigd).
Alle lopers hebben de finish gehaald: van harte gefeliciteerd; een super prestatie!

Rosa Manus had een aanvraag ingediend voor softplay foamblokken voor kinderen van 0 tot 4 jaar en deze aanvraag is gehonoreerd.
Na afloop van de Singelloop kreeg Marion van Dongen, voorzitter van de Stichting Vrienden van Rosa Manus, de cheque overhandigd.
Hartelijk dank voor het mooie bedrag!


De Nieuwe Toekomst: deelnemers en coaches gezocht!

Met De Nieuwe Toekomst willen we vrouwen die te maken hebben gehad met (huiselijk) geweld motiveren om zelf weer de regie over hun leven te nemen. De methodiek De Nieuwe Toekomst is gericht op het ondersteunen van vrouwen om actief aan de slag te gaan een baan te vinden, een opleiding te volgen of vrijwilligerswerk te doen.

Wij zoeken deelnemers en coaches voor de begeleiding. 
Flyer deelnemers
Flyer werving coaches