Nieuws

Stichting Vrienden van Rosa Manus ontvangt cheque van € 50,- van studievereniging Itiwana

Met een kledinginzamelactie en een cakesale heeft studievereniging Itiwana € 50,- opgehaald voor de vrouwen en kinderen van Rosa Manus. Dank jullie wel voor jullie betrokkenheid en mooie initiatief!
Op de foto overhandigen Thirza van ‘t Rood en Floor Niemans van Culturele Antropologie studievereniging Itiwana de cheque aan directeur-bestuurder Ernie van Dooren van Rosa Manus.


Vrouwen sporten in Rosa Manus dankzij donatie van Fonds 1818 voor sportartikelen

Begin van dit jaar is in Rosa Manus gestart met het geven van sportlessen aan de vrouwen die bij ons verblijven. In juni is gestart met het geven van bokslessen aan de vrouwen en kinderen. Dankzij een donatie van € 1.750,- van Fonds 1818 konden wij goede sport- en boksmaterialen aanschaffen.
Het geven van sportlessen heeft veel meerwaarde voor de vrouwen zoals een gezondere levensstijl,  beter omgaan met stress, het vergroten van het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van de vrouwen.
Hartelijk dank Fonds 1818 voor deze mooie donatie!


Stichting Vrienden van Rosa Manus ontvangt cheque van € 1.400,- van Leids Els Borst Netwerk

Op 8 maart 2021, Internationale Vrouwendag, is het Leids Els Borst Netwerk een crowdfunding gestart voor Vrouwenopvang Rosa Manus. Dit heeft een fantastisch bedrag opgeleverd van maar liefst € 1.400,-. Op 15 april overhandigde Jolijn Kouwenhoven van het Els Borst Netwerk de cheque aan Marlies Haazebroek, secretaris van de Stichting Vrienden van Rosa Manus. Hierbij waren ook Melania Bonofacio (manage staf en projecten) en Ernie van Dooren (directeur-bestuurder) van Rosa Manus aanwezig.
Hartelijk dank Els Borst Netwerk voor dit mooie bedrag!! 


Leids Els Borst Netwerk start crowdfunding voor VO Rosa Manus

Het Leids Els Borst Netwerk is op 8 maart, Internationale Vrouwendag, een crowdfunding gestart voor Rosa Manus.
Op 22 maart heeft Jolijn Kouwenhoven van het Els Borst Netwerk een interview gegeven bij Sleutelstad.nl om over deze actie te vertellen.
Luister hier naar het interview: Jolijn Kouwenhoven van Els Borst Netwerk: actie Rosa Manus

 


Bloemen voor de bewoonsters van Rosa Manus

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, brachten 2 dames van de Rooie Vrouwen Leiden bloemen voor de bewoonsters van Rosa Manus.
Ernie van Dooren, de directeur-bestuurder, en Marion van Dongen, voorzitter Stichting Vrienden van Rosa Manus, namen de bloemen in ontvangst.
De Leidse Glibber heeft hier uitgebreid een artikel over geschreven.
Lees hier het artikel.


Warm welkom voor ieder kind in de opvang

Van Stichting Kinderpostzegels heeft Vrouwenopvang Rosa Manus dit jaar de ‘Warm Welkom tas’ ontvangen: een schooltas gevuld met fijne en leuke spulletjes voor de kinderen in Rosa Manus.
Kinderen in de opvang zijn uit hun vertrouwde omgeving gehaald; weg van hun school, vriendjes, huisdier en hun eigen spulletjes.
Met het geven van de Warm Welkom Tas wil Kinderpostzegels de kinderen het gevoel geven dat ze óók belangrijk zijn en dat ze welkom zijn.
Er zijn verschillende soorten tassen: Dalmatiërtasjes voor de kindertjes van 0 t/m 3 jaar, tassen met palmbomen voor de kinderen van 4 t/m 9 jaar en stoere zwarte tassen voor de tieners.
Hartelijk dank Stichting Kinderpostzegels!!


Emballage actie AH Voorschoten

Dankzij de november emballage actie van AH Voorschoten ontving de Stichting Vrienden van Rosa Manus een mooi bedrag.
Bedankt AH Voorschoten!!


Sinterklaas verrast vrouwen en kinderen bij Vrouwenopvang Rosa Manus

Op vrijdag 4 december heeft Sinterklaas een flinke stapel boeken cadeau gegeven aan de Vrienden van Rosa Manus. De boeken zijn bestemd voor de vrouwen en kinderen bij Rosa Manus.
De Sint werkte samen met jeugdboekhandel Silvester, uitgeverij Lemniscaat en de Soroptimisten uit Lisse. Marion van Dongen van de Vrienden van Rosa Manus nam de boeken namens de vrouwen in ontvangst.


Orange the World Leiden – 25 november a.s.

Op 25 november a.s. is het de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Geweld tegen vrouwen moet stoppen! Ook in Nederland. Doe daarom mee met de wereldwijde Orange the World Selfie Campagne. Trek een oranje kledingstuk aan en zeg ook STOP! Stuur je selfie naar info@vrouwennetwerkleiden.nl. Deel je foto ook op social media met #OrangetheWorldNL.
Klik hier voor meer informatie.


Yes! Onze wens bij Rabo ClubSupport is genomineerd!!

Goed nieuws!! Rosa Manus doet dit jaar weer mee met Rabo ClubSupport en daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Om voor een donatie in aanmerking te komen, hebben wij wel jullie hulp hard nodig. Tijd dus om campagne te voeren!! Jouw stem is geld waard.

Wat is onze wens?

Wij willen graag professionele wasmachines en drogers voor de vrouwen in de opvang aanschaffen. Deze hebben een sterkere motor waardoor ze vaker kunnen worden ingezet en de wascyclus stuk korter wordt waardoor per week meer wassen kunnen worden gedraaid. Een bijdrage van Rabobank ClubSupport maakt de aanschaf een stuk makkelijker.

Tijd om stemmen te werven
Klanten (particulier) en leden van Rabobank  Leiden-Katwijk kunnen digitaal hun stem(men) uitbrengen. Zij ontvangen een stemcode per post of e-mail. Stemmen kan tot en met 25 oktober.

Dus: heb jij een stemcode ontvangen per e-mail of post? Help ons dan om onze wens te realiseren en stem op onze wens!! Verspreid dit bericht ook in je netwerk en op social media want hoe meer stemmen hoe hoger de bijdrage. Op deze manier hopen wij genoeg stemmen te verzamelen om onze wens in vervulling te laten gaan.

Wat is het Rabobank Wensenfonds?
Rabo ClubSupport steunt initiatieven in Leiden, Katwijk, Leiderdorp en Oegstgeest. Het fonds richt zich op initiatieven die een duurzame verbetering voor de samenleving realiseren. Jaarlijks kunnen verenigingen en stichtingen die klant zijn van de Rabobank een wens indienen. Een wens kan maximaal € 5.000,- kosten. Na nominatie door een jury is het aan de klanten en leden van de bank om hun (digitale) stem uit te brengen op de genomineerde wensen.